Struguri
Compania Fruit Agro oferă clienților săi un sortiment larg de struguri, culeși din cea mai bună regiune a țării: zona de sud
Fruit Agro prezintă următoarele soiuri de struguri de masă:
Moldova
Soiul de struguri de masă Moldova a fost introdus în țara noastră încă în perioada sovietică și are o perioadă de coacere târzie.
Caracteristicile tehnice ale acestui soi de struguri de masă sunt următoarele:
- Forma și dimensiunea ciorchinelui
Formă cilindrică sau conică, cu o greutate care variază de la circa 350 grame la 1 kg;
- Culoarea
Albastru-violacee
- Coaja
Groasă, dar fragedă
- Pulpa fructului
Incoloră, tare, fără sâmburi
- Gust
Aromat și dulce
- Condiții de păstrare
Capacitate de păstrare între 100 și 120 de zile, în depozit frigorific. Se transportă foarte bine și poate fi sortat manual atât la recoltare, cât și înaintea expedierii;
- Perioada de recoltare
1 septembrie – 10 noiembrie
- Calendarul disponibilității
1 septembrie – 1 februarie
- Tip de ambalaj
Lăzi din lemn sau carton de 5-9 kg
Codreanca
Soiul de struguri de masă Codreanca este unul dintre cei mai timpurii. Cunoscut și ca „Black Magic” este un soi cu maturare timpurie care a fost creat în Moldova. Strugurii acestui soi posedă transportabilitate înaltă.
Caracteristicile tehnice ale acestui soi de struguri de masă sunt următoarele:
- Forma și dimensiunea ciorchinelui
Formă cilindrică sau conică, cu o greutate de circa 400-600 grame;
- Culoarea
Violet-roșiatic;
- Coaja
Rezistentă;
- Gust
Fin, atractiv
- Perioada de recoltare
10 august - 25 august
- Tipul de ambalaj
Lăzi din lemn sau carton de 5-9 kg
Victoria
Soiul de struguri de masă Victoria se consideră a fi un tip cu rezistență medie spre înalt față de boli și dăunători, cu randament sporit de productivitate.
Caracteristicile tehnice ale acestui soi de struguri de masă sunt următoarele:
- Forma și dimensiunea ciorchinelui
Formă conică sau cilindro-conică, cu o greutate de circa 400-600 grame
- Culoarea
Galben-verzuie
- Coaja
Aderentă la miez
- Pulpa fructului
Cărnoasă, crocantă, cu 1-2 sâmburi. Bobițele sunt mari, albe sau verzi-gălbui cu bronz chihlimbariu, oval-alungite;
- Gust
Plăcut, echilibrat
- Perioada de recoltare
15 august -1 septembrie
- Tipul de ambalaj
Lăzi din lemn sau carton de 5-9 kg
Cardinal
Soiul de struguri de masă Cardinal a apărut pentru prima dată în California și a devenit unul dintre cele mai îndrăgite feluri de poamă.
Caracteristicile tehnice ale acestui soi de struguri de masă sunt următoarele:
- Forma și dimensiunea ciorchinelui
Formă cilindro-conică, de mărime mare, cu greutatea medie de 250 grame
- Culoarea
Roșie-violacee, acoperită de pruină
- Coaja
Aderentă la miez
- Pulpa fructului
Cărnoasă, crocantă
- Gust
Ferm, dulce
- Perioada de recoltare
10 august - 25 august
- Tip de ambalaj
Lăzi din lemn sau carton de 5-9 kg
Fruit Agro prezintă următoarele soiuri de struguri pentru producerea vinului alb:
Fetească albă
Feteasca Albă este un soi de struguri pur românești, răspândit în zona Moldovei și a Transilvaniei, din care se obțin vinuri seci sau demiseci, cu aromă profundă, cu un conținut moderat de alcool (11,5-12%), aciditate și zahăr pe măsură.
Caracteristicile tehnice ale acestui soi de struguri pentru producerea vinului alb, sunt următoarele:
- Forma și dimensiunea ciorchinelui
Mărime medie, greutatea de 90-180 grame
- Culoarea
Galben - verzuie
- Coaja
Groasă
- Pulpa fructului
Zemoasă
- Gust
Dulce
Chardonnay
Chardonnay este un soi de struguri exclusivist, din care se pregătesc vinuri nobile, de cea mai înaltă calitate, de proveniență din Burgundia.
Caracteristicile tehnice ale acestui soi de struguri pentru producerea vinului alb, sunt următoarele:
- Forma și dimensiunea ciorchinelui
Mică, lungimea de circa 12 cm
- Culoarea
Galben - verzuie
- Coaja
Groasă
- Pulpa fructului
Zemoasă
- Gust
Acrișor
Sauvignon
Sauvignon este un soi de struguri adus din regiunea Valea Loirei, din care se obține un vin aromat, plin de prospețime, cu o elegantă aciditate.
Caracteristicile tehnice ale acestui soi de struguri pentru producerea vinului alb, sunt următoarele:
- Forma și dimensiunea ciorchinelui
Cilindrică, lungime de 9-14 cm
- Culoarea
Gălbuie
- Coaja
Groasă
- Pulpa
Crocantă, suculentă
- Gust
Dulce
Pinot Grigio
Pinot Grigio - este un soi de struguri de calitate înaltă, notoriu la nivel național și internațional pentru aromele și gustul fin.
Caracteristicile tehnice ale acestui soi de struguri pentru producerea vinului alb, sunt următoarele:
- Forma și dimensiunea ciorchinelui
Mică, cu greutatea de 50-100 grame, lungimea de 10-15 cm
- Culoarea
Gri
- Coaja
Subțire
- Pulpa
Zemoasă
- Gust
Franc
Riesling
Riesling - este un soi de struguri adus, conform legendei, din Valea Rinului.
Caracteristicile tehnice ale acestui soi de struguri pentru producerea vinului alb, sunt următoarele:
- Forma și dimensiunea ciorchinelui
Mică spre mijlocie
- Culoarea
Verde-gălbuie
- Coaja
Subțire
- Pulpa
Suculentă
- Gust
Dulce
Rkatsiteli
Rkatsiteli -soi de struguri adus din însorita Georgie, cu gust profund și capacități gustative înalte.
Caracteristicile tehnice ale acestui soi de struguri pentru producerea vinului alb, sunt următoarele:
- Forma și dimensiunea ciorchinelui
Medie, lungime de aproximativ 14 cm
- Culoarea
Galbenă și au o nuanță aurită
- Coaja
Subțire
- Pulpa
Suculentă
- Gust
Plin, subtil
Muscat Ottonel
Muscat Ottonel este un soi de struguri fertil, din care se obține un vin aromat și memorabil.
Caracteristicile tehnice ale acestui soi de struguri pentru producerea vinului alb, sunt următoarele:
- Forma și dimensiunea ciorchinelui
Cilindrică, de mărime mică, cu greutatea medie de 80-100 grame;
- Culoarea
Albă
- Coaja
Groasă
- Pulpa
Crocant-zemoasă
- Gust
Dulce
Fruit Agro prezintă următoarele soiuri de struguri pentru producerea vinului roșu:
Feteasca Neagră
Feteasca Neagră - soi de struguri autohton, din care se creează cele mai fine vinuri.
Caracteristicile tehnice ale acestui soi de struguri pentru producerea vinului roșu, sunt următoarele:
- Forma și dimensiunea ciorchinelui
Mijlociu spre mare, cilindro-conic
- Culoarea
Violacee închisă
- Coaja
Medie
- Pulpa
Suculentă
- Gust
Prezente notele de prune uscate, condimente și piper negru
Merlot
Merlot - provenit din regiunea Medoc a Franței, acest soi de struguri se bucură de un randament productiv înalt.
Caracteristicile tehnice ale acestui soi de struguri pentru producerea vinului roșu, sunt următoarele:
- Forma și dimensiunea ciorchinelui
Medie, conică, compactă, cu greutatea de 100-120 grame
- Culoarea
Neagră - albăstruie
- Coaja
Groasă
- Pulpa
Zemoasă
- Gust
Prezente note de prune uscate și fructe roșii de pădure
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon- parvenit din regiunea franceză Gironde, unde se cultivă încă din sec. XVI, acest soi este renumit în întreaga lume pentru gustul său și pentru vinurile în care se regăsește.
Caracteristicile tehnice ale acestui soi de struguri pentru producerea vinului roșu, sunt următoarele:
- Forma și dimensiunea ciorchinelui
Mică sau mijlocie, cu lungimea de 10-15 cm
- Culoarea
Neagră
- Coaja
Groasă
- Pulpa
Zemoasă
- Gust
Prezente arome de prune uscate
Pinot Noir
Pinot Noir - un soi nobil de viță-de-vie, asociat cu regiunea Côte-d'Or, din Bourgogne, Franța.
Caracteristicile tehnice ale acestui soi de struguri pentru producerea vinului roșu, sunt următoarele:
- Forma și dimensiunea ciorchinelui
Cilindric, aripat, compact, greutatea de 90-100 grame
- Culoarea
Neagră - albăstruie
- Coaja
Groasă
- Pulpa
Zemoasă
- Gust
Pregnant
Saperavi
Saperavi - sosit din îndepărtata Georgie, acest soi de struguri sună în traducere ca „vopsea”, fiind utilizat în diverse cupaje de vin roșu.
Caracteristicile tehnice ale acestui soi de struguri pentru producerea vinului roșu, sunt următoarele:
- Forma și dimensiunea ciorchinelui
Medie, larg conic
- Culoarea
Albăstriu-întunecată
- Coaja
Subțire
- Pulpa
Suculentă
- Gust
Intens, cu note de prune, vanilie și ciocolată
Shiraz
Shiraz -un soi de struguri folosit pe larg, la nivel internațional și național, în cupaje de diverse vinuri roșii, cu un gust memorabil și aristocratic.
Caracteristicile tehnice ale acestui soi de struguri pentru producerea vinului roșu, sunt următoarele:
- Forma și dimensiunea ciorchinelui
Cilindro-conică, lungimea de 16 cm
- Culoarea
Neagră albăstruie
- Coaja
Groasă
- Pulpa
Zemoasă
- Gust
Intens, cu note de fructe negre, prune zemoase
Malbec
Malbec - apărut inițial în Franța, și totuși atât de bine aclimatizat în Republica Moldova.
Caracteristicile tehnice ale acestui soi de struguri pentru producerea vinului roșu, sunt următoarele:
- Forma și dimensiunea ciorchinelui
Mijlocie
- Culoarea
Neagră
- Coaja
Densă
- Pulpa
Suculentă
- Gust
Note intense de fructe negre de pădure, prune uscate, condimente