Pere
Perele se consideră, pe bună dreptate, o sursă constantă de vitamine și substanțe nutritive, pe care le poți integra ușor în alimentația ta diurnă. Specialiștii nutriționiști recomandă consumul acestor fructe, deoarece acestea conțin apă în proporție de 80%, fibre, acizi organici liberi, potasiu, fier și vitamina C.
În plus, aceste fructe au meritul de a îmbunătăți sănătatea ochilor, precum și cea reproductivă, dar au și un efect sedativ și cicatrizant.
Soiurile de pere din Moldova sunt de o calitate înaltă și posedă calități nutritive, extrem de importante pentru sănătate.
Noyaberskaya (Xenia)
Compania Fruit Agro produce și recoltează soiul Noyaberskaya (Xenia).
Caracteristicile tehnice ale acestui soi de pere sunt următoarele:
- Forma și greutatea fructului
Piriformă – sferică, mare, greutatea de circa 220-600 grame, diametru 7-9 centimetri
- Pulpa fructului
Albă, suculentă, fermă – crocantă
- Culoarea fructului
Verde (la păstrare îndelungată poate căpăta nuanțe gălbui)
- Gustul
Dulce, aromat și echilibrat
- Perioada de recoltare
Sfârșit de octombrie - noiembrie
- Tip de ambalaj
Lăzi din lemn sau carton de 5-15 kg